Stora salen på Nalen har blivit en bekant hemmaplan för Moxy-gänget och dess fester. Nu vankas det återigen fest när Moxy firar in våren. Dj Niki Och Dj Fride är tillbaka, och Cissi Ramsbys lesbiska karaokegrotta är öppen 22-01.
Moxys Anna Högkil fick upplysa oss om läget inför vårfecken.
Hallå, hur firar ni in våren?
Anna: Först och främst firar vi in våren med dunder och brak med vår vårfest nu den 1 april, och personligen har jag muntrat upp mitt glåmiga yttre med en spraytan och vårrustat min båt som nu är redo för sommaren, bring it on.
Fride: Med våren så startar vi uppladdningen mot Pride. Nu kör vi! Nu skall alla ut av cocoonen och vakna till liv så vi kan sakta trappa upp mot Pride-month i juni och sedan Stockholmspride i Augusti.
Hur får ni flator, bin, queer och alla deras polare att återvända fest efter fest?
Anna: Jag tänker att vi verkligen har lyckats med både nyrekryteringen och att vi behåller våra stammisar från förr, och det är väl det som är en del av Moxys styrka. Folk drar folk. Vi försöker också att alltid jobba med jäkligt duktiga människor både dj:s, artister inom vårt community och att hela tiden känna in vad som känns rätt.
Fride: Jag tror vi har lyckats med att leverera ett koncept som många gillar utan att det blir för många förnedringar. Folk vet vad dom får. Det är alltid en liten tvist, men stort sett så fokuserar vi på kvalitet framför kvantitet. Karaoken har nu blivit en del av brandet och folk älskar det. Jag älskar det. Att gå in i karokerummet är som en egen energiboost bara där. Cissi Ramsby har verkligen format det till något vi kan stå för. Och där tror jag vi har det. Vi jobbar med folk som är duktiga. Som Nalen, Cissi, våra Djs, våra artister, våra partners. Vi skyndar oss sakta. Det skapar lojalitet.
Vad står det på Moxys första Maj-plakat?
Anna: You too can be a lesbian!
Fride: Equality for all.