Två nya gaybarer öppnar i Köpenhamn under fredagen.

Dels är det Never Mind som ligger på Nørre Voldgade, mitt emot Ørstedparken som idag idag en ny ”VIP Night Club” på Axeltorv vid Wallmans Cirkusbygningen. Efter klagomål från grannar på ljudnivån har Never Mind fått stänga sitt discotek och ”bara” ha baren öppet dagligen mellan 22-06.

Så med sin nya VIP-klubb återkommer ett större discotek till den annars ganska dansfattiga danska gayscenen. Via Never Minds hemsida utlovas stor bar, dansgolv och en loungedel.

Svenska Joakim och Johan, som efter konflikt med tillståndsmyndigheterna i Malmö tog sitt pick och pack och drog till Köpenhamn öppnar nu sin andra gaybar  på danska sidan sundet. Deras första satsning i Vesterbro med Red Shoe stötte på problem då ägarna av lokalen ville ha tillbaks den och baren fick stänga. Istället har de nu flyttat in i de mer gaybars-täta områdena och hamnar i andra änden av Centralhjørnets kvarter på adressen Kattesundet 6.

6 Copenhagen är också namnet på baren som med sina 200 kvadratmeter kommer bjuda på dragshow torsdagar och DJs som på fredagar spelar samtida pop och lördagar spelar house. Just nu har de öppet onsdagar till söndagar 15-midnatt i väntan på att få förlängt tillstånd. Joakim och Johan driver förutom baren även månadsklubben GAG som håller till på Vesterbrogade och lokalen Module.

Dessutom är det på fredagen även Gay Pop Up Bar, den köpenhamnska motsvarigheten till Hotellhäng och Malmös Queer Guerilla Bar som hoppar runt mellan olika barer i stan. Fredag kväll är det Vinsupernaturel på Vesterbro som. får besök av söta bøsser med sällskap.

Passa på att planera din Danmarks-resa: QX QueerMap har uppdaterat Pridekalendern 2023