I över sjutton år har Navid Kabiri sett till att Stockholm dansat och festat under Pride och hans fester har gästats av världsstjärnor, internationella dj:s och svenska stars. Redan ikväll gästar Gunilla Persson Blue Oyster medan Drag Race-stjärnan LUXX Noir London intar Backdoor. Här är allt om Navids satsningar i år.

Ikväll har du Drag Race-stjärnan LUXX Noir London på, hur kommer det sig?
– Yes, LUXX var en av mina favoriter i säsongen som var och hon var i London just denna vecka så det var lättare att få henne hit till Stockholm då. Hon ska köra några nummer som kommer att få oss alla att tappa hakan. Hon är ju känd för att chockera gästerna med sina uppträdanden…

Apropå drag-stjärnor, Detox återvänder till BD under Pride, varför har ni klickat så bra?
– Ja, Detox och jag är väldigt goda vänner och har under en tidigare fylla skakat hand om att jag ska boka henne i Stockholm under tio år och framåt under Pride (skrattar). Och detta är nog den 10: e gången tror jag. Detox uppträder tillsammans med Vanity Vain, Santama Sexmachine, Antonina Nutshell, Chiwi och Misty Bubble och har planerat något storslaget ihop. Jag vet inte vad, men vet att det kommer att bli superkul.

En annan bokning är Leila K, som gästar på lördag, vad fick dig att bjuda in henne under Pride?
– Jag älskar Leila K och hon är en av de artister som jag har haft på min bucketlist att jobba med och nu passade det perfekt att ha henne på Backdoor. Hon kommer så klart att riva av sina superhits på scen.

Och apropå uppseendeväckande namn, Gunilla Persson(!) är gäst ikväll på Blue Oyster…?
– Ja, Gunilla ska vara värdinna på The Blue Oyster ikväll och samtidigt lansera sin webbshop. Vem vill inte mingla med Gunilla liksom? Det ska bli jättekul att äntligen få jobba med henne.

Du har ju kört fester under Stockholm Pride i så många år. Hur har din syn på fest planeringen under Pride ändrats sedan du startade, ser du någon skillnad?
– Ja, det är väldigt många fester i år och alla vill så klart bjuda in till dans. Vilket är jättekul så att gästerna har flera alternativ att välja mellan. Men en sak är säker, Backdoor kommer alltid att vara fullpackad då vi är en fast klubb året om och i år har jag under Pride sänkt alla entrépriser så att flera kan delta.

Du kör ju även nämnda Blue Oyster, är det nåt särskilt där under Pride?
– Vi kör full gas fram på Oyster under Pride. På onsdagen blir det dragbingo med Gretchen och sen håller vi öppet hela veckan. Jag tycker det är det perfekta stället att förfesta på.

Korvfest säger du på lördagen (då Leila K gästar), hur mycket korv blir det under kvällen och bjuds det både prinskorv och falukorv?
– Hahaha , korvfesten har varit ett av de bättre koncept vi kört på Backdoor och våra gäster älskar konceptet. Det kommer att bjudas på korv i alla storlekar. Detta är den största festen under Pride på Backdoor och jag har inte sparat på krutet.

Du har något extra varje dag utom torsdagen, varför ingen artist då?
– Torsdagen under Pride har vi The World’s Biggest Eurovision After Party på Backdoor. Ingen artist är bokad än. Den här festen är dit folk kommer efter dom har varit i parken och vem vet, kanske slänger vi upp några artister på scen under kvällen.

Vad ser du själv fram emot under Pride?
– Jag längtar till att få möta alla gäster och få känna av energin som kommer att vara i lokalerna under festerna. Det är det bästa jag vet! Kärlek! Men se till att förköpa då det ger företräde i kön. Ett tips, som varje år på Pride, är att komma tidigt för att slippa de stora köer som kommer att uppstå.