Nystartade rockbandet med punkfeeling, Helvetesmaskinen, gör på lördag kväll scendebut i Slakthusområdet på Rökerigatan 22 på festen Rock Punk #2. Bakom sig har musikerna i bandet bakgrund från rock- och punkband som Sixten Redlös, KSMB, Skelett och The Hyper Actives.

Sångaren, med artistnamnet Jörgen Mattias, berättar för QX att han under Corona-pandemin fick tid att skriva nya låtar, varav två nu är släppta på Spotify och en även som musikvideo.

– Rockvärlden är väldigt stereotyp så därför tycker jag det är viktigt med den här sortens musik och inte bara Mello, men med en uttalad H-frontman, säger han och berättar att och flera av texterna han skrivit har HBT-tema men inte på ett ”skriv på näsan-vis”.

Låten ”En sten i mina sneakers” går förutom att lyssna på Spotify, även att se på YouTube. Den andra låten heter ”Dansar på taket” och har en hbtq-tematik. Så är det inte läge att förutom Spotify även göra en musikvideo till den?

– Den är ju ganska svår med tanke på temat men den känns ändå extremt viktig och för mej är det som jag skrivit den för våra hbtq-bröder som lever i länder där de riskerar att bli dödade, svarar Jörgen Mattias.

Förutom spelningen i helgen har de inbokat i november och december.