Klubb- och Prideprofilen Majs Keller är köks och eventansvarig på Brioche i Alvik och drar nu igång en musikquiz och afterwork på Bageri och Bistro Brioche.
– Vi försöker få ett mer levande Alvik som är enkelt att ta sig ut med buss, pendel och tvärbana. Det är inte så mycket så mycket regnbåge vad man ser, men jag är ju här (skrattar).
– Och Brioche är en bra och inkluderande arbetsplats. Jag längtar tillbaka till att köra event och detta ger en positiv kraft att fortsätta.
Matthias Ivarsson blir kvällens konferencier och i prispotten har Majs samlat ihop lokala företag som restaurang Brasserie Maison, Vällingby Dental och Hesselby Glass som supportar med priser. Man samarbetar även med Stellas Hantverk som säljer hantverkssmycken i bakform. Pengarna som kommer in går till trans-stöttande föreningen Transammans.
– Transammans är en ideell förening som gör mycket för framförallt unga transpersoner när det är som viktigast, och det känns jättefint att göra något för dem. Stellas små minihantverk ”Blå utanpå -rosa inuti” och ”Rosa utanpå -blå inuti” har ingen prislapp, utan köparen bestämmer själv vad hen vill ge för hantverken och därmed till Transsammans.

–Det jag gjort de här för ofta har dålig ekonomi på grund av psykisk ohälsa och sjukskrivning. Deras pengar går till till hormoner, binders och andra utlägg som inte finns på kartan för en CIS-person. Och ni andra som kan ge mer, gör det! Självmordsstatistiken i den här gruppen är skyhög. Varenda krona som kommer in är livsviktig, säger Stella, som också skickar beställningar över hela Sverige.

Brioche

Gustavslundsvägen 34, Bromma, t-banestation Alvik 

13 september, 16.00-20.00, musikquiz startar 17.30