Dragartisten Seymour Bottoms är känd för att vara teatralisk, färgstark och udda. I låten Freak får vi lära känna henne på djupet men med en underhållande ton på det hela.

– Låten Freak handlar om att bli stämplad som något avsett att vara negativt, säger Seymour Bottoms till QX. Och att sedan förvandla det till ett hedersmärke. Influerad av 90-talets ravemusik är Freak obotligt sassy och celebratoriskt.

Som liten visste Seymour Bottoms att hon var ämnad för något stort. För över 10 år sedan blev hon ombedd att ställa upp i en dragtävling och sann kärlek hittades.

Ända från Kanada packade Seymour Bottoms ned alla sina personligheter i en resväska och flyttade till Sverige för kärleken. Här utvecklade hon sin drag och dragnamnet Seymour Bottoms.

– Jag tänkte på vad publiken skulle uppleva och jag insåg att de skulle se mycket av min ”bottom”, så då blev det Seymour Bottoms, har dragartisten sagt i en tidigare intervju hos QX.

Efter tre år gick kärleken skilda vägar men eftersom att karriären tagit fart i Europa och Sverige bestämde hon sig för att stanna för att göra det hon älskar. Drag blev hennes sanna kärlek.

– Drag har nu blivit det ultimata verktyget och konstformen för mig att uttrycka mig på. Drag har också på ett personligt plan hjälpt mig att upptäcka min queerness, och slappna av. Det hjälper mig att utveckla och definiera mig själv som människa.

Om du känner till Seymour Bottoms så vet du att du kan förvänta dig teater, spänning och något riktigt spektakulärt och detta evenemang kommer inte att vara något undantag! Fredag den 13:e gör artisten hela Patricia till en freakshow.

– Det kommer att bli en upplevelse, lovar Seymour Bottoms.