Det är med ny, frisk vind under seglen som SLM Stockholm håller sitt 45:e Baltic Battle i helgen.

– Det kommer vara ett traditionellt Baltic Battle, säger ordförande Lars till QX och utlovar samtidigt om lördagens festlokal Slakthuset att ”vi kommer att ta lärdom från erfarenheterna från förra året och göra det ännu bättre.”

Lars berättar att det nu på lördag, förutom ännu bättre disponerade lokaler, kommer att vara tre DJs ”för att öka variationen av musik”.

– Hur ser det ut med tillströmningen i år? Förra året var ju närmast rekordartat med 650 gäster.

– För att vara på Slakthuset var det ett rekord förra året! Kikar jag på biljettförsäljningen så ser det ut att landa på ungefär samma antal i år, gissar Lars E, och berättar att det som vanligt kommer många gäster från när och fjärran till Baltic Battle.

– På fredagen är det Pre Battle i våra egna lokaler, berättar han. Det är 100 som köpt dessa och de har företräde fram till midnatt, och sedan kan andra i mån av plats komma in.

För de som vill starta lite tidigare är det Stockholm Leather Social på Side Track fredag från ca 19.00. Öppet för alla, inget krav på dresscode utan kul häng med läderkillar ner i källaren eller, beroende på plats, på uteserveringen.

– Det känns som det går bra för SLM nu!

– Senaste medlemssiffran är strax under 1000 helårsmedlemmar, berättar han. Och räknar vi de kortare medlemskapen så är det över 1200 medlemmar. Vi har inte varit i närheten av de siffrorna på åtminstone tio år.

– Vad tror du det beror på att det blivit ett sådant uppsving?

– Efter pandemin har folk upptäckt att det är trevligare att umgås med levande människor, istället för att sitta framför en skärm, är en av de orsaker vi tror på. Sen uppskattar våra medlemmar att det i alla fall finns ett ställe som bara är för män. Och så tror vi att det ekonomiska läget påverkar. Går man på klubbar så blir både entréavgifter och någon öl på det väldigt dyrt. Sen tror jag även att ungdomskvällarna vi startade igen förra året och som markant sänkt medelåldern påverkar. Vi kan se att antalet gäster har ökat alla kvällar vi har öppet.

– Vad ser du själv fram emot inför årets Baltic Battle?

– Jag hoppas att det förhoppningsvis bättre utnyttjandet av lokalen, liksom att vi har fler DJs, kommer att uppskattas.

– Hur ser det ut med att fixa biljetter i år?

– Biljetter till lördagsfesten köps på nätet. Vi kommer sälja efter öppning till ett högre pris, till ca 01. Men bara via nätet, så inga biljetter säljs i dörren. Och en påminnelse till den som köpt billigare entrébiljett för helårsmedlemmar: Den gäller just helårsmedlemmar och är giltig endast med medlemskort som ska visas i entrén till Slakthuset! Icke medlemmar och de som har tillfälliga medlemskap betalar ett lite högre pris.

Lördagens ”Main Battle” öppnar kl. 22 och håller på till 03. Då gäller föreningens klädregler. DJs under kvällen är Andemon, Kliin och Glute

På söndagen avslutas Baltic Battle på Wollmar Yxkullsgatan där det är en lugnare fest utan krav på dresscode.