För dig som älskar denna den queeraste högtiden av dem alla, Lucia, finns flera alternativ för dig som befinner dig i Stockholm och på Södermalm.

Tuck O'Hej gästar Debasers italienskinspirerade Luciamiddag.

På Debaser är det Tuck O’Hej som hyllar italienska helgonet Santa Lucia med ett icke traditionellt julbord och en radda framträdanden av Brenda Mandlar, Ceviche de Chocho, Ivoncita, Johnny FeelGood och Zoe Shepretti. Drag för hela slanten och det uppmixat med italienska smaker.

Santana Sexmachine

Nere i den nya onsdagsbaren Blow är det Berlinbaserade Santana Sexmachine som utlovar att hon skall avbryta våra svenska Lucia-traditioner. Hon har med sig magiska performancegruppen Grebnellaw och Dragking Herman Winter. Entré 120 kronor och platsen är Sidenkällaren på Repslagargatan. Santana är på Stockholmsbesök även för att släppa sin singel X-Ray  med  releasefest fredag på The Blue Oyster. Och….

Klockan 16.00 slås portarna upp och ett stycke Luciatåg avgår 19.30. Årets Lucia är alltså Mello-aktuella Gunilla Persson som tillsammans med härliga stjärngossar och en, enligt Leo B, ”mullig och gullig” jultomte, kommer sprida ljus och kärlek till alla.

Gunilla Persson kommer också att bjuda på en fin text och värmande ord inför julen 2023. Som vanligt när det blonda yrvädret Leo.B är i farten blir det bus, tävlingar, allsång och allmänt ståhej efter ”lussetåget”. Kvällen avslutas såklart med hits och dans för de som vill festa till midnatt.

På Side Track är det nu julpyntat, SLM har baren öppen och på The Secret Garden lär det, även om det ännu inte utannonserats, finnas utrymme för Lucior och stjärngossar av alla de slag.