Vill du fira hela eller delar av Julafton i gay och hbtqi-miljöer så finns det framförallt två alternativ att planera för:

Som traditionen bjuder är SLM Stockholm ett av de ställen där det är julaftonsöppet.

I år har klubben på Wollmar Yxkullsgatan öppet från klockan 14.00 så att alla skall hinna kolla på Kalle Anka och vid 18.00 blir det ett julklappslotteri där de som kommer med en egen julklapp att lägga in i lotteriet deltar! Medlemskap krävs, ingen dresscode men som alltid såklart välkommet!

På Juldagen blir det Öppet hus på temat Christmas bells! Dresscode skall följas men du behöver alltså inte vara medlem för att spana in julkulor och klämma på alla paketen. Hö, hö. Entréavgiften billigare för medlemmar och striktare dresscode betyder att du för ta och jobba hårdare på klädstilen än vit t-shirt och jeans. Öppet 22-03.

Fantastiska Secret Garden har öppet året om, alla dagar, 11-03. Vilka hjältar! På Julafton är det därmed öppet och, som Michael Kröger säger: ”En bra dag att komma förbi och träffa likasinnade”. Juldagen drar dans till DJ igång igen med festligheter för de som julat färdigt med familj och släkt. Dj Mika och Dj Filipe står för musiken.

Syskonklubbarna The Oyster Bar och Club Backdoor har öppet fredag med extra julfest på Oyster. På lördag, dan före dopparedan, är det stängt. Oyster öppnar igen på Juldagen med start klockan 16. Vid åttatiden har Mohamed Touzari, numer även krönikör på QX.se, musikquiz och sedan spelar Dj Bypedro ända till stängning som denna natt blir 03.00. Backdoor får du vänta på tills det öppnar igen på Nyårsafton.

I Göteborg har Bee Kök och Bar öppet till 17.oo på lördag. Stängt julafton och så blir det Juldagsfest till klockan 03.

Gretas har inga skrupler om dagen före vare sig Julafton eller Nyårsafton. Ni på lördag är det Santana Sexmachine som står på scen och det är öppet till 05. Perfekt för dig som vill veta om det verkligen är Tomten som lägger de där små extrapaketen i julstrumpan på morgonkvisten! Glöm bara inte att du måste vara pigg och nyter till Julaftonen så gammelfaster inte undrar vad det är för en slarver som katten släpat in. Julfeststart redan fredag med Fierce Friday X-Mas party.

Och julhelgens festande avslutas på Juldagen med Haus of Marx på scen och Mia plus Andy som DJ.  Ingen tid för vila för nissarna på Drottninggatan denna jul.

SLM i Malmö, Sveriges tredje största stads just nu enda permanenta gayhak, har öppet på lördag och sedan extrakväll på måndag, dvs Juldagen. Krab för tat komma in är maskulina kläder och alla fetischer. Och medlemskap såklart.

Lyckligtvis går tåget över bron ganska snabbt ändå och är dyrt men överkomligt. Ta det Dan före dopparedan för att besöka Wonk/Red Shoes nya ställe på Studiestræde, Trixie. Stäng Julafton och dan före Nyårsafton, annars full gas. Väl i Köpenhamn har du ett brett utbud av gaybarer att välja mellan.  Centralhjørnet, legendarisk Köpenhamnsbar, har t.ex öppet alla dagar i helgerna förutom Nyårsafton.