SLM Stockholm växer så det knakar. Efter pandemins tuffa år har nu Stockholms läderklubb passerat 1000 medlemmar med råge. En nivå som klubben hade på 90-talet efter flytten från Gåsgränd i Gamla stan till dagens lokaler på Wollmar Yxkullsgatan.

Den tidigare storhetstiden sammanföll dessutom med att skinhead lades till på accepterade dresscodes för klubben. Så när nu SLM ikväll drar igång skins’n’punks-tema ser det ut som ett talande sammanträffande.

Efter år av hår som norm i bögvärlden är det nu alltså tid att ta fram rakapparaterna och hyvlarna. På med kängorna och så kanske dags att ta grundkursen i skinhead-kulturen igen: nej, det är inte en rasistisk kultur, vare sig musikstilarna Ska eller Oi har med några nazzar att göra och klädstilen, både traditionellt uppklädda och den lite råare punk-versionen har inget med rasister att göra. Rasister som numera snarare väljer kostym och loafers än rakade skallar och kängor.

Skinheads och punkares återkomst till SLM pågår mellan 19-22 och såklart forsätter de som vill till stängning vid 02.

Och efter 22 lär det fyllas på med killarna som hängt på månadens ”Leather Social” på Side Track. Därr samlas läder och fetisch-gäng av alla kön och läggningar för en bira eller tre! Fortfarande lite kallt ute så festen pågår inomhus. Ser fram mot vår och sommar då lädergängen kan hänga på uteserveringen och sprida sitt uppklädda kärleksbudskap till grannskapet!

Läderhelgen fortsätter på lördag hos SLM där det är fetisch-kväll med DJ. Mellan 19-22 är det öppet på klubben för Puppy-sektioen.

På Slakthuset har i år 20-årsfirande Dekadance en ”Purgatory”-fest – dvs Skärselds-fest! Syndare, queers, kinksters och fetischister välkomnas och efter bra tryck som gjort att arrangörerna utökat festytan så finns just nu biljetter kvar. Obs medlemskap i Dekadance krävs, kolla in deras hemsida för mer information.

Helgens alla gay och queera fester i Stockholm hittar du här