Till helgen blir det stor final på Friends med tolv finalister i Melodifestivalen 2024. Massor av svenska och utländska fans vallfärdar till Stockholm för att se den svenska representanten koras och det kräver sina fester. En av helgens stora satsningar är traditionen Melfest Wknd där det festas i dagarna två, fredag och lördag, och massor av svenska och internationella artister dyker upp.
På fredagen på Nalen kommer Sanna Nielsen, schlagerfavoriten Elisa Lindström, årets danska (och queera) artist Saba, norska Gåte, litauiske Silvester Belt, polska Luna, lägg därtill maltesiske Glen Vella, serbiske Filip Balos, och spanske hunk-tvåan från i år, Jorge Gonzales, till Nalen. Dj:s den här kvällen är QX-Ronny och Panica Tax.

– Jag har jobbat med massor av olika event, men kärleken till musiken och artisterna här är något extra! Mixen av människor är väldigt härlig och 50 procent består av turister från hela Europa. Det kommer ett par fans från USA bara för just de här kvällarna, berättar Erik Nielsen Sandkvist Engebretsen, som arrangerar kvällen i samarbete med Melodifestivaklubben OGAE Sweden.

På lördag fortsätter sedan festen på Kägelbanan på Mosebacke med uppträdande av Herreys, som firar 40 år sedan de vann Eurovision, och ESC-ikonerna i norska Keiino. dessutom dyker dragtrion Miss Tobi, Reine och Brenda Mandlar upp. Dj denna kväll är ESC-kunnige Mathias Holmgren och DJ Carro, bekant från bland annat Patricia.

– Vi har valt att byta lokal för att kunna möta efterfrågan, så vi kan slippa avhysa gäster som vill komma. Vi vill också ge människor möjlighet att vara spontana och komma förbi efter sändningen.

Melfest WKND har anordnats sedan 2019 och lockar inte bara de svenska Mello-firarna utan också fler och fler utländska fans som vill dansa till Eurovision-säsongens nya hits och se både svenska och utländska stjärnor.

När är det uppträdanden?
– Det är svårt att ange en exakt tid. Jag rekommenderar att man kommer från öppning, och en timme efter öppning kör vi igång på fredagen. På lördagen blir det lite mer ”live” eftersom vi vill att så många som möjligt ska ha kommit när vi har uppträdanden.

Det blir även Meet´N´Greet?
– Ja, precis. För de riktigt hårda fansen är det en chans att få en bild och autograf av sina favoritartister.

Melfest WKND, 9-10 mars