Till Berlin drar i alla fall en hel drös av läderbögar för att traditionsenligt delta i ett av årets största läder-event med höjdpunkter som SNAX-partytBerghain. De som väljer att stanna kvar i Stockholm blir SLM på Wollmar Yxkullsgatan såklart stamhaket. Öppet fredag, lördag och söndag till 02 med DJs på påskafton och påskdagen.

På långfredagen är det ett år sedan som Stockholm Leather Social träffades för första gången. Efter förra månadens ”succé”, som arrangören Eric Nilsson beskriver det, och premiär på Whippet Lab and Social Justice Club så samlas läderintresserade av alla kön och sexualiteter för en social kväll tillsammans.

Ett annat jubileum är dansklubben FIST som samlar sina bröder och syskon till en dansfest på torsdag. En klubb som hoppat runt mellan olika underground-lokaler för att nu när alla blivit liiiite mer vuxna festa på två olika dansgolv i legendariska Nalen! På stora golvet Fafi Abdel Nour, Mavi Blue och It Boy som spelar B2B med Beauty96.

Samma kväll, skärtorsdagen, öppnar den nya klubben Purr upp sina portar igen hos Marie Laveau på Hornsgatan. Denna gång utlovas extra satsning på dansen där Dj Madde Minfalk och Mika La Chica fixar ett ”Blåkulla dans-party”. Gratis inträde innan midnatt och därefter det närmast retro-sköna entrépriset 80 kronor.

Secret Garden är det som alltid öppet från lunch till 03 alla dagar. ”Blir det sol så är uteserveringen fantastisk” tipsar Michael Kröger och berättar att det är Dj från ca 22/23-tiden.

Kärleksbarnet Side Track, källaren du aldrig vill lämna, har såklart öppet hela helgen med dans vid tjottan, mumsig mat och härligt häng. Snart blir det dags för den spatiösa uteserveringen! Orkar nästan inte vänta….

The Blue Oyster Bar är det full satsning på påsk. Onsdag kväll med Gretchen på Bingo-besök för att skärtorsdag ha Karaokekväll, fredag Dj Amore och med start 20.00 på påskafton kort och gott ha en påskfest.

Backdoor, som likt The Blue Oyster Bar, ägs av Familjen Ahlbom, blir det stor påskfest på lördag kväll, Påskafton, i samarbete med Navid Kabiris Clean Group. Han själv liksom Emilio Ramos och QX-krönikören Mohamed Touzari spelar hits på stora golvet medan Daniel Olsson fixar ”The Hole” med tech/house.

På långfredagen är det Leo B som spelar med Mohamed på stora golvet medan Pamela och Bernhard spelar back to back i hålet. Inget extraöppet på söndag, men även de mest festglada behöver faktiskt vila ut trots långhelg.

Så det går helt bra att stanna i stan över Påsken och det går mer än bra att komma till Stockholm för att gayfesta.