På självaste danska grundlovsdagen och dagen innan den svenska nationaldagen så slår sig bögklubben FIST ihop med bi-klubben Bibi och fixar dansnatt på 750 personer sväljande Kvarteret i Slakthusområdet. QX frågade Andreas Palmerén, en av FIST-arrangörerna, om vad festen bjuder på.

– Eftersom FIST, även om vi är en bögklubb, har en så mixad publik så kändes det jättekul att bjuda in Bibi till sommarens första fest. FIST kommer att husera på Kvarteret, med Bibi i den relativt nya baren Kapellet som ligger i anslutning. Kvällen till ära har FIST bjudit in Sean Fender, en relativt ny stjärna på den Stockholmska klubbhimlen, och Nymed, en fransk techno-DJ som i vanlig ordning har ett CV fullt av allt från Berghain till egna kinky queer-festen i Paris: Toyz. Kvällen startar även med ett DJ-set från den kryptiska figuren Agnes Våld – så kom tidigt och kom bi-curious.

Inne hos Bibi i Kapellet kan man förvänta sig en maxad kväll med både dansperformance från Clara Collman, en otrolig lineup av en uppsättning lokala DJ:s i form av Jenny Seth, it boi & Beauty96, Issatrinity samt en och annan överraskning, berättar Palmerén vidare.

För de som inte hört talas om Bibi så handlar det om att lyfta bisexualitet, skapa ett starkare community och platser där bisexualitet känns självklart!

– De har sedan ett år tillbaka huserat på Central Bar på Folkungagatan några utvalda kvällar, berättar Palmerén. De har bland annat gästat queersatsningen BaddiesUnder Bron och bjudit på fester som varit dansiga, flirtiga och skrattiga!

Vänster till höger: Clara Collman, Beauty96 & It boi, Jenny Seth

Hur står det till med biljettsäljet?
– Vi försöker fortsätta hålla våra biljettpriser så låga som vi bara kan, så att så många som möjligt kan komma. Detta gäller speciellt nu när ekonomin är i toaletten och folk har det knapert. Köper man förköpsbiljetter online innan festen är det billigare än i dörren. Dock får man skynda sig att knipa en förköpsbiljett innan de tar slut!

Vilka förväntningar har du på kvällen?
– Vi förväntar oss att queers kommer och har kul! Vi har efter några år konstaterat att gästerna som kommer gör 90% av festen; man kan ha världens fetaste lineup men om det inte är en kul grupp människor som besöker spelar det ingen roll. Det har fått oss att behandla vad vi bokar som något som ska vara bjussigt för dem som kommer. Vi dukar fram ett gött smörgåsbord och vill inte se en enda smula kvar när kvällen är slut, helt enkelt!

Vänster till höger: Sean Fender, Issatrinity, Nymed

I dagsläget har FIST ytterligare två fester planerade under året, berättar Palmerén.
– En riktigt stor repris på förra årets pangsuccé under Stockholm Pride då det kom drygt 1800 personer till Kvarteret, anslutande Hus 7 och Slaktkyrkan och så en hemlig till hösten som fortfarande ligger och bubblar!