Det finns två queera klubbar i Stockholm som du kan lita på har öppet näst intill jämt. Allra säkrast är Secret Garden som har öppet alla dagar i veckan året om. Så på Midsommarafton, då snart sagt hela stan är ute i skärgården eller leker älvor på ängarna, kan mer urbant lagda hänga med förvirrade turister i Gamla stan.

Den andra klubben är SLM Stockholm. Stabilt öppet när andra håller stängt! Julafton såväl som den i praktiken svenska nationaldagen. På självaste Midsommarafton är det öppet 22-02 och det är alla dresscodes som gäller. Och medlemskap som alltid.

Vill du ut och dansa natten lång är det den queer-satsande klubben Debaser vid Hornstull som gäller. Midsommarafton är det dock varken drag eller schlager utan Afro-Rave med DJs och den sydafrikanska gruppen Titom & Yuppie som ser till att vi dansar in sommarens viktigaste dag!

Leo B är flitig även på Midsommar. En riktig Bullerby-Midsommar som startar 09 på morgonen med blomplockning för att göra blomsterkransar ute på ön Grinda i havsbandet. Vid 22 på kvällen och till halv tre är det så dans till Leo på Wärdshuset.  Båt till Grinda med Waxholmsbåtarna och Cinderellabåtarna från lite olika platser i centrala stan, Nacka och såklart Vaxholm.

Men redan innan Leo B tar sig ut till Grinda spelar hon mellan 12 – 16 på Hasselbacken ute på Djurgården. Dans kring Midsommarstången och en massa traditionella lekar.

Med sju sorters blommor under kudden sover du sedan sött i det dämpade ljuset tills Midsommardagen möter dig med ny blom.

Då är det dags för Mälarpaviljongen att slå upp sin a portar igen. Även här är det Leo B. som är i farten, nu med hjälp av Miss Petersson. Tema för denna ljuvliga sommarkväll är dock något förvånande ”Jul”. Upptåg och kul musik!

På SLM är det såklart öppet igen 22-02, dresscode gäller och du måste vara medlem. Midsommardagen till ära så är dansgolvet igång med DJ.

Och med från ytterskären återvändande midsommarfirare börjar klubblivet återgå till det normala så hos Club Backdoor är det midsommarfest med bland annat DJ Pamela. Innan dess har även The Blue Oyster bar vid Hornstull vaknat till liv med kalas från 16-01.