Riverside är tänkt som ett komplement till SVT-såpan Andra Avenyn och handlar om det kompisgäng som karaktären Kim, spelad av populära Jonas Bane, umgås med när han inte är med i Andra Avenyn.

Programchefen Christian Wikander förklarar.
– Gensvaret bland de som följer Andra Avenyn har varit massivt och detta projektet är vårt sätt att hylla den kreativitet som finns bland seriens fans. Vi får in massa noveller och även de som gjort egna alternativa filmer som det sänt till oss. Riverside tar till vara denna skaparkraft när vi låter tittarna vara med och påverka handlingen. Riverside är tänkt att vara mindre avsnitt som läggs upp på webben varje dag och ett längre ihopklippt avsnitt som läggs ut varje söndag.

Seriens manusförfattare Peter Falck berättar angående Jonas Banes rollkaraktär Kim, att tanken på att få göra en huvudrollskaraktär som var bisexuell kändes spännande.
– Jag tror att både straighta och gay har en del att göra upp med sina fördomar om bisexuella, förklarar han.
– Jag är i och för sig själv straight, men har många bisexuella vänner och tanken på att kunna förälska sig i någon oavsett kön, att det är personligheten man blir förälskad i, kändes fascinerande. Samt att kunna göra det utan att problematisera utan låta det bli ett naturligt inslag i seriens gång.

Vi fick även tillfälle till en pratstund med seriens stora stjärna Jonas Bane och det var en lugn och avspänd Jonas vi mötte.
Vi kom in på det faktum att för bara ett par år sedan så var det han som stod i en liknande castingkö.
– Ja, jag vet, säger Jonas. Jag lider med dem. Det är så nervöst att stå där och vänta på att bli bedömd. Själv hjälpte det nog att jag hade kommit med nattflyget till Göteborg och var egentligen för trött för att vara riktigt nervös. I och med det att jag stod först i kön så blev jag tv-intervjuad och då kände jag att nu är det värsta gjort. Det är bara att köra.
Inför nästa säsong hintar Jonas om att det kommer att utlovas mera killhångel.
Vilket Jonas själv är glad över. För det är ett viktigt drag i karaktären. Vi blir naturligtvis nyfikna över hur det som straight känns att hångla med en annan kille.
Jonas berättar att han tagit sig över den tröskeln, det är naturligtvis nervösare att göra en sådan scen än att sätta en dialogscen men det är inget problem i sig.
– Skulle det vara någon som lägger ned så mycket tid på serien att det förväxlar mig med Kim så är det ju på sätt och vis en komplimang till att jag gör ett väldigt bra jobb, menar han
– Personligen tror jag för övrigt att man kanske inte föds med en fast könsidentitet utan att det är något som växer fram. Rollen som Kim har fått mig att fundera i de banorna.

Till slut var vi naturligtvis nyfikna på hans vänners reaktion över honom som QX omslagspojke för novembernummret och Jonas skrattar.
– Jo, jag fick mycket positiv respons.
Jonas fortsätter med glimten i ögat och ett leende på läpparna.
– Jag har det inramat hemma på väggen. Det är kul att kunna vakna och tänka att jag har varit omslagspojke. Sådant boostar en, säger Jonas med ett skratt.