.

– Det är kul att göra något annorlunda. Och det är coolt. Ingen glamour eller blanka ytor, bara raka bilder!
Galleristen Anne Sophie Hardinger på Wonderland Art Space är förtjust. Det är utställningens curator, konstskribenten Rune Park också.
– När jag bodde i New York träffade jag Christopher Schulz som ger ut magasinet Pinups där man får sätta ihop en pinup-affisch. Och det har vi gjort här på galleriet också.
¬ Det är håriga, runda och helnakna killar som poserar. Finns det något porrigt alls i fotografierna?
– Jag tycker inte att det är sexuella bilder, säger Christopher och pekar på utställningens enda bild där modellen har stånd.
– Och den minst sexuella är den här! Jag blir minst kåt av att se den. Bilderna uppfyller alla kriterier för att vara porr utan att vara det. Men visst finns det något i dem… Det är vardagliga gaytyper och bilderna har lite av 50-tal och lite av nutid i sig. Detta är en subkultur i homokulturen. De är björnar, och alternativa killar, grafiker, konstnärer…

Rune Park på PinUps-utställningen

– Vad väntar du dig för reaktioner?
– Jag vill att folk ska få en rolig upplevelse. De som går förbi galleriet tittar och tycker bilderna är kul. En mamma med sin lilla dotter passerade, och dottern sa ”titta på den där tjocka farbrorn…”
– Är bilderna till salu?
– Ja. De stora kostar 500 danska kronor. Och magasinet tar vi 200 för om du vill göra din egen pinuppa!
– Den här utställningen är en del av Art Cruising under Outgames. Och ni finns precis intill stadsdelen Kødbyen där många gallerier visar just foto. Har du hunnit titta på något själv?
– Inte än!

Pinups visas på WAS, Absalonsgade 21. Bilderna visas till och med lördag.

Schwanzen Sänger Knaben

Andra Kulturtips i närheten:
Köpenhamns stadsmuseum på hörnet Absalonsgade och Vesterbrogade visar utställningen As I am om HBT-historia i den danska huvudstaden. Här finns mycket information och spännande föremål, men utställningen känns tyvärr lite hafsigt hopkommen (visas till 29 sept).
I Kødbyen visar ArtRebels queera foton med sexualitet och festande av Emilie Jouvet och Stephan/ Art Boy Dancing.
På galleriet DASK finns franska Dorothée Smiths stämningsfyllda, lite mystiska foton av könsöverskridande. På Galleri Hans Alf vägg i vägg visas en samlingsutställning med bland annat Salvatore Moshettos beslöjade teckningar gjorda efter flera årtionden gamla porrbilder – men bara ansiktena. När utställningen öppnade gjorde danska Schwanzer Sängerknaben en rad bejublade kör- och dansnummer.
Konstutställningarna visas till och med lördag eftermiddag.
www.pinupsmag.com/