Jodå, jag hängde rätt mycket i Tantolunden för några veckor sedan och ingen skugga över Shirley Clamp, E-type och Nanne Grönwall, men ingen av dem fick mitt lilla böghjärta att bulta så hårt som när Antony Hegarty igår skred in på Way Out West-festivalens scen tillsammans med sina The Johnsons och Göteborgs symfoniker.

Det var fantastiskt.

Kanske var det inte festivalens bästa konsert dittills. Robyn hade ju på samma scen någon timme innan fullständigt vält stället med mängder av hits, konfettiregn och sköna gästspel som bland annat Lykke Li (där de iklädda burka sjöng Queens ”I Want to Break Free”) och Dr Alban (som på fem sekunder gick från före-detta-tomte på Pride till cool retro-snubbe) och i torsdags blev jag helt frälst av stjärnskottet Hajen (Amanda Bergman) och henens enorma röst i en kyrka.

Men när den underbara korsningen av Alison Moyet, Andrew Strong och Dawn French som är Antony Hegarty mellan låtarna blygsamt och extremt charmigt konstaterar att Jesus snart kommer återfödas som kvinna i Afghanistan och sedan mjukt startar med de första raderna på sin hit For Today I am a Boy:

One day I’ll grow up, I’ll be a beautiful woman.
One day I’ll grow up, I’ll be a beautiful girl.
But for today I am a child, for today I am a boy.

Ja, när det händer, då är jag otroligt stolt över att vara en del av samma regnbågsfärgade familj som Antony – och faktum är att jag tror att de som inte är det i detta slutsålda Slottskogen är lite, lite avundsjuka på alla oss där som är det.

Är det inte ett Happy Pride-moment så säg?

Idag fortsätter förresten festivalen med ännu fler härliga homos på scen. Först ut är Patrick Wolf, ni vet den bisexuella singer-songwritern som blev uppmärksammad då han 2008 blev misshandlad av en säkerhetsvakt under en Madonna-konsert för att han kysste sin pojkvän.

Så ni (som jag) som trodde rockfestivaler var stökiga och smutsiga med ylande gitarrer och fulla ungdomar som kissade på varandras tält – ni borde tänka om och hänga med till Way Out West. Om inte annat har ni sådan tur att ni får känna er lika stolta som jag.