Qx.se frågade showens egen demondirektkör Monsiur Robert Fux om det är kulturherravälde han söker?

– Vi gör det lite på allmän begäran kan man säga! Förra säsongen hade vi galen efterfrågan på biljetter med nåt som mest liknar en ringlande rysk brödkö utanför entrén varje månad. Då kände vi att det fanns en chans att utöka konceptet. Dessutom hade vi råd att äntligen heltidsanställa en producent som kan nosa upp udda akter åt oss. Ser man utomlands är det ju egentligen vanligast att köra en gång i veckan i varietésammanhang, men varannan känns mer hanterbart för oss. Till en början iallafall, sen får vi se. Detta kanske slutar med att jag får köra Salong Giraff varje hel timme, dygnet runt, årets alla dagar i tid och evighet framöver, vem vet?

Vad kommer hända?
– Första temat är ju ”kungahuset, bröllop, vett och etikett”, vilket borde passa en österrikisk medborgare som mig perfekt! Jag menar, vi österrikare älskar ju strikt ordning och reda, marscherande parader på led, kronjuveler, ärvda titlar och gränslös makt. Samt väl isolerade källare men det är en annan sak… Hursomhelst, vi har ett superbt premiärprogram som inbegriper bland annat högt flygande akrobatik, levande djur, adliga artister och en drottning. Men allt är hemligt i förväg som vanligt.

Har du något favorit-tema bland de kommande girafferna i höst?
– Ja! Utan tvekan 6:e november när undertemat är ”outsiderskap, arbetslöshet och fattigdom”, det blir minst sagt spännande i varietéform! Hur gör man det? Blir det hela innerstadens arbetslösa liggandes på Orionteaterns golv, som en jättelik ihopsjunken dansmatta, och på den valsar två intersexuella till sång av Maritza Horn eller nåt annat sorgligt? Jag är nog lika förväntansfull som publiken på hur vi löser det konstnärligt!

Hur tänker du inför scenhösten?
– Den är ju redan här och fantastisk! Jag är verkligen superpeppad och måste säga att mitt i svidande lågkonuktur känns Stockholm vansinnigt kul, samarbeten skapas, roliga projekt växer fram och idéer prövas som aldrig förr. Det blir fullt upp framöver för min del, inte bara med giraffen, men jag försöker tänka såhär: om jag bara gör två-tre saker i taget brukar det gå alldeles utmärkt!

2 okt tema: Kungahuset, Royalism, Bröllop, Vett och etikett
Konferencier: Robert Fux
DJ: Pjotr

16 okt tema: Mode, Stil, Trender
Konferencier Robert Fux
DJ: Sandra Bergman

30 okt tema: Religion, Spåkvinnor, New Age, Spöken
Konferencier Robert Fux
DJ: Pjotr

6 nov tema: Arbetslöshet, Outsiderskap, Fattigdom
Konferencier Robert Fux
DJ: Despotz Records

13 nov tema: – Ismer
Konferencier Robert Fux
DJ: Pjotr

27 nov tema: Dark horse
Konferencier Robert Fux
DJ: Sandra Bergman