När New York den första januari öppnar den nya T-banelinjen Second Avenue Line med bokstaven T som identifikation på tunnelbanekartorna. Helt färdig blir den om ett antal år och sträcker sig då mellan Hannover Square i syd till 125 gatan i norr. Nu är det sträckan 96e gatan ner till 72a gatan som öppnas.

Och på stationen 72a gatan kommer Thor Stockman och Patrick Kellogg att pryda ett muralt konstverk skapat av konstnären och fotografen Vik Muniz. Bilden på de två männen som håller hand är en i en serie av bilder på New York-bor som förevigats i Muniz projekt som vill lyfta fram de vanliga människorna i staden. Med 36 bilder under temat ”Perfect Strangers” möter resenärerna den bredd av människor som lever och verkar i det stora Äpplet.

Så vid ditt årliga (?!) besök i New York har du en ny attraktion att förevigas med. Entréerna till den nya stationen ligger på Second Avenue och 69th Street, NW corner of Second Avenue and 72nd Street och SE corner of Second Avenue and 72nd Street.

Efter besöket kan du passa på att äta på TBar Steak & Lounge. En gayinriktad restaurang och lounge i Upper East på adressen 1278 3rd Ave.