På lördag kan du se och lägga bud på 48 konstverk som auktioneras ut hos Bukowskis där intäkterna går till Stiftelsen Noaks Arks verksamhet.
Verken som auktioneras ut spänner i värdering från några tusenlappar till den högst värderade tavlan, Astrid Sylwans Fall, 122×115 i format, vinyl och akryl på duk.
Det måhända tydligast kopplade verket vid auktionen är Ralf Turnanders fotografi Sighsten Herrgård i New York från 1968. Ett foto föreställande den förste svensk som ”gay aids ett ansikte” iklädd sitt stora genombrott som designer, unisexoverallen.
Bilden på Herrgård knyter väl an till den insamlingskampanj till Noaks Ark som bedrivs under namnet Let’s talk Hiv. Kampanjen startade i februari med att ett antal svenska design och modeföretag via sina butiker fram till 30 maj säljer produkter där överskottet går till Noaks Ark. Let’s Talk Hiv kulminerar den 25 maj med en stor välgörenhetsgala på Berns.
Helgens visning på Bukowskis, dit de medverkande konstnärerna donerat sina arbeten, leder till att verken går under klubban den 29 mars. Botanisera bland de 48 verken kan du göra redan nu via Bukowskis hemsida.
Att just konst verkar vara ett populärt sätt att uppmärksamma hiv och få in pengar till arbetet så vi redan i mars på Volvo Showrom där en auktion till förmån för HIV-Sveriges verksamhet hölls dit ett antal kända personer tagit fram verk speciellt för auktionen.
Ett annat tips för konstintresserade som vill ge ett stöd till arbetet mot hiv och aids är att Posithiva Gruppen i Stockholm på sin hemsida lagt ut ett antal konstverk till försäljning. Här finns bland annat Lars Radings närmast klassiska litografi i hiv/aids-sammanhang Livets träd och här hittar du även verk av bland andra Lennart Aschenbrenner, Dan Nygårds, Björn Wessman, Bo Arenander, Birgitta Stenberg och Leif Thageson. Här gäller först till kvarn!

bukowskis.se

posithivagruppen.se