På lördag den 28 januari fylls S:t Paulskyrkan med forna medlemmar av Rainbow Gospel och alla vi andra för att fira åren som gått.
– Det har varit en otroligt spännande resa med väldigt många som har engagerat sig och verkat i kören. Grundtanken har alltid varit att skapa ett sammanhang av inkludering dit man kan komma och vara precis den man är, utan att bli ifrågasatt, säger Helena till QX.

Rainbow Gospel är minst sagt välkända i hbtq-kretsar. Tillsammans med Stockholms Gaykör och Kvinnokören Sapphonia medverkar de återkommande i Kärlekens mässa som avslutar Stockholm Pride.

– Vi är noggranna med vilka evenemang vi tackar ja till. Eftersom vi är en egen förening så vi har möjlighet att tacka nej till uppdrag som inte passar oss. Men vi sjunger ofta i kyrkor och de flesta tillfällen har inte det varit några problem. De flesta i kyrkliga och frikyrkliga sammanhang är väldigt inkluderande.

För att få vara med i kören behöver man ha en grundinställning som är likvärdig med föreningen samt en acceptans för alla människor.

– Vi är en amatörkör så kraven för att vara med är inte jättehöga, man behöver inte vara ett proffs för att delta men det är bra att ha en musikalisk ambition.

För de som är sugna på att vara med finns det chans att provsjunga i maj.
– Antingen skickar man oss ett mejl om intresse eller håller utkik på vår Facebooksida för mer information.

Biljetter till jubileumskonserten finns tillgängliga här!