Martin Ståhl tyckte att Malmö behövde en gaykör så han samlade kompisar och vänners vänner och startade en. Den tidigare HBTQ-kören, Regnbågskören, lades ner i början av 2000-talet och sedan dess har det inte funnits någon gaykör i Malmö.
– Vi hade vår första repetition i april och kort därefter vårt första framträdande under Regnbågsfestivalen Malmö Pride 2015.

Varje tisdagskväll träffas kören för att sjunga allt från klassiskt till pop. Fokuset ligger dock på a capella.
– Det är ett bra sätt att lära känna nya människor och ha roligt medan man tillsammans jobbar mot ett gemensamt mål. Det som skiljer oss från andra körer är att vi är en HBT-manskör, vilket innebär att vi ofta framträder i HBTQ-sammanhang även om vi gör andra sorters framträdanden också. Många av våra sånger har en tydlig HBT-anknytning medan andra inte ursprungligen har det, en sångs innebörd kan förändras rätt mycket bara av att den sjungs av män.
Vi försöker även knyta kontakter med andra HBTQ/gay-körer. Vi har haft ett litet samarbete med Carmen Curlers från Köpenhamn och i vår ska vi ha en konsert här i Malmö tillsammans med Stockholms Gaykör.

Nu söker de alltså fler medlemmar och det lättaste sättet är bara att komma till en repetition och sätta igång.
– Vill man så får man provsjunga direkt eller så kan man sitta med och titta på hur ett rep går till.

Måste man kunna sjunga för att vara med?
– Man ska kunna följa en melodi och kunna hålla en stämma. Vilken typ av röst man har är mindre viktigt. Man måste inte ha sjungit i kör tidigare eller kunna läsa noter. Alla sånger delas ut i notform och som inspelade ljudfiler så att man kan lyssna på sin stämma hemma.

Kontakt:

FACEBOOK
[email protected]