På tisdag öppnar RFSL Linköping utställningen ”Individen – En människa i skepnader”. Vid vernissaget medverkar mannen bakom de bilder som visas, Ola Hassbring.
– Utställningen baseras i huvudsak på en modell och skildrar den mångfald av skepnader vi har som individ, såväl de skepnader vi visar utåt i olika sammanhang samt de mer dolda vi har, berättar han för QX.
Idén bakom utställningen har han arbetat fram tillsammans med modellen Gabriel Johansson.
– Här skildras en fiktiv människas olika skepnader kan se ut, som man och som kvinna samt en blandning av dem båda. De skildrar även olika känslotillstånd verkliga som overkliga, i dröm och fantasi, förklarar Ola.
Utställningen är en del av RFSL Linköpings satsning på HBT-kultur och kommer att i en första omgång visas fram till den 22 april då delar av den gör en utflykt till grannstaden Norrköping och dess Pride-festival den 23-25 april. Sedan återvänder bilderna till Linköping för att visas fram till den 16 maj.
Vid vernissage-kvällen nu blir det dessutom ett panelsamtal mellan Ola Hassbring, Gabriel Johansson, arkitekten Ximena san Christóbal samt kulturvetaren och skribenten Emil Åkerö. De kommer att tala om ”normbrytande konst och arkitektur”.



Ola Hassbrings blogg på Qruiser