Det har varit febrilt upp-packande och upphängning av Tom of Finland Foundations specialgjorda utställning för den finsk-svenska 100-årsfesten i Kungsträdgården som öppnar torsdag.

Med hjältemodig support av medlemmar i SLM-Stockholm kunde de efter LA-Sthlm flygande jet-lagade Sharp och Durk Dehner se hur den container som ingår i Åbo stads del av Kungsträdgården, formas till en spännande utställning.

I den berättas om Tuoko Laaksonens barndom, uppväxt och utveckling till en av gayvärldens mest hyllade konstnär, Tom of Finland.

På plats finns även forskaren Kati Mustola och under torsdag till lördag kommer de tre att vara på plats mellan lunch-tid till fyratiden för att berätta om Tuoko Laaksonen, hålla seminarier och presentera utställningen. Exakta tider och program hittar du på plats.

Bästa hänget under Finlandsfesten alltså, precis framför Galleri Wetterling. Och på lördag vid tretiden kommer Åbo Stadsteater att på stora scenen framföra delar ur musikalen Tom of Finland.

Missa inte heller att Finland 100 har ännu en gigantisk personlighet som sin nationella symbol som uppmärksammas även i Kungsträdgården: Tove Jansson och hennes Mumin-värld där inte minst hennes livspartner Tuulikki Pietilä var förebild för figuren Too-ticki.

Så är du i Stockholm är det Kungsan som gäller!