På söndag kan du fira en riktigt gay jul både i Göteborg och i Stockholm. Med grundaren Claes Nyström som musikalisk ledare framför den 40-hövdade Göteborgskören Hellmans Drengar musikföreställningen Drengarnas jul 2017 – Hotell Hellman.

Ett julfirande i två akter ”som, hur ska man säga det, är innehållsrikt…” Kören berättar vidare om föreställningen: ”En lite speciell hotelldirektör och hans något kantstötta personal gör allt för att hotellgästerna ska trivas och få en underhållande jul och på vägen uppstår en hel del oväntade kärleksmöten. Drengarna sjunger, dansar och agerar i ett tempo som aldrig förr men lämnar också tid för eftertanke om kärlek, familj, vänskap och julens budskap. 

Mitt mål är att vår publik alltid ska beröras av våra framträdanden, säger Claes Nyström. Som publik ska man få tankar att ta med sig ut i vardagen. Tankar som ifrågasätter traditionella normer och som styr hur man ska vara som man. Kanske tankar som öppnar upp för en mindre traditionellt manlig värld som får bli mer mänsklig. Jag är övertygad om att detta skulle göra tillvaron bättre för oss män själva, för kvinnor och för barn. 

Stockholms Gay Kör har kommande helg två slutsålda konserter, men vid söndagens Gay Jul-firande med Regnbågsmässan kan du lyssna till dem.

Mässan, som är deras populäraste på året och blivit ett hbtq-världens svar på julottan, dvs går en nån gång i kyrkan så är det då! Den leds av Adrienne Riddez och teckentolkas. Efter blir det gemensamt mingel.