Releasefest för finsk It Gets Better-bok

Först kom videon med bland andra utrikesminister Alexander Stubb och modellen Nanna Grundfeldt. Den visades på samtliga finska tv-kanaler och fick ett sådant genomslag att man nu valt att göra en bok där sammanlagt 54 personer berättar sin historia om hur de kommit ut ur garderoben, eller hur det är att leva som hbt-person.
Det är korta känslosamma berättelser som är lätta att ta till sig.
– Det har varit viktigt att få visa upp att det finns så många olika historier, säger Tommi Laitio, en av eldsjälarna bakom projektet. Det finns de som inte haft några som helst problem med att komma ut ur garderoben, de som blivit mobbade och vänt andra kinden till och de slagit tillbaka.
Meningen med boken är att ge hopp åt unga hbt-personer och visa att om man känner sig osäker så blir allt bättre. Samtidigt som den även för föräldrar, lärare och vänner till hbt-unga kan visa på hur det kan vara och att det viktigaste är att älska var och en för just den den är.
Boken har gjorts helt med frivilliga krafter och vinsten kommer att skänkas till Mannerheims barnskyddsförbund så att de kan utveckla sin hjälpande telefontjänst och sina nättjänster för att kunna möta och hjälpa unga som har funderingar kring det här att vara hbt-person.