ArtWeek i Stockholm betyder i år att konstmässan Market har öppet på Liljevalchs nu i helgen. Tunga gallerier visar där verk och knyter kontakt med svenska kunder. Är du i köptagen är det här du skall strosa runt bland främst svenska, danska och finska gallerister. Den mer alternativa SuperMarket håller, såklart, till i de hetaste kvarteren i Stockholm just nu, Slakthusområdet. Konst i alla dess former från mindre gallerier och konstaktörer från snart sagt hela världen. Israeliska Nulobaz Gallery är ett av de som arbetar med könsroller, kända bland annat för installationen Boys ‘r’ Girls. Södermalmsgalleriet Candyland, som ofta stått värdar för queera utställningar, är med på SuperMarket med en grupp arabisk/palestinska israeliska kvinnors bilder.

Fotografiska har hoppat på med en ”Haute Photographie Art Fair”, spännande galleristerna CF Hill som under torsdagen öppnar utställningen L.A Dreams, liksom Färgfabriken som öppnar Children of the Revolution på lördag och Spritmuseet gör egna satsningar. C/O Stockholm är en design och konst-satsning i Västra Stallet där bland andra butiken Modernity och Stene Projects, med konstnärer som keramikern Gustaf Nordenskiöld och Jwan Yosef i portfolien, är med.

Klokt om det 2019 under ArtWeek blev en satsning på queer konst. Finns en guldgruva att gräva ur i Sverige och internationellt, samtida och modernt.

Lars Lerin, 2014
Bukowskis har lagt sin Contemporary-visning till denna konstens vecka. Här visas bland annat en fin målning i vattenfärg som visades på Sven Harrys Museum i samband med EuroGames i Stockholm 2016. Målningen säljs till förmån för Regnbågsfonden, så bud utöver fiktiva värden gör enbart gott! Ut i solen och njut av konsten!