I filmen beskriver han historien om Mikael och Orlando. De är två män i 60-årsåldern som bytt kön och opererat sig till kvinnor. Dock inser de båda att det inte blev som de hade tänkt sig och nu kämpar de för att kunna byta tillbaka och bli män igen. Filmen har redan belönats med Prix Europa 2010 i Berlin och uppmärksammats internationellt. Marcus Lindeen ser det här som en möjlighet att fortsätta sitt bioberättande:

– Nu hoppas jag att jag får göra fler filmer, säger en överväldigad regissör.

Dokumentärkategorin är en klass där filmen med hbt-koppling ofta tar hem priset. Tidigare har bland andra Cecilia Neant-Falk fått en guldbagge för Du ska nog se att det går över. Filmen Maggie vaknar på balkongen av Ester Martin Bergsmark och Mark Hammarberg fick pris för två år sedan och senast var det Ebbe the Movie av Jane Magnusson som tog emot utmärkelsen. För Marcus Lindeen väntar nu en kalaskväll.
– Det är värsta stimmet här. Jag är precis på väg bakom scen för att möta pressen. Sedan ska jag festa med mitt crew och så ska vi dela ut ett alternativt filmpris på Mejan.
I framtiden blir det aktuellt med jobb på både både teaterscen och biodukar.
– Jag håller som bäst på med en pjäs på Stockholms Stadsteater och sen ska jag åka till Argentina och filma.

Ångrarna i Qx Shop