Just nu pågår Market på Konstnärsakademin och SuperMarket på Kulturhuset, två konstmässor för såväl köpare som allmänt konstintresserade.
Market på Konstnärsakademin inriktad på de etablerade gallerierna i Norden medan SuperMarket är en större mix såväl av form och stil som nationalitet. ”Gay”-konst är det dock lite tunnsått med på bägge mässorna.
Mäktigast är tveklöst dansk-norska konstnärsparet Michael Elmgreen & Ingar Dragset som representeras av Galleri Nicolai Wallner, Köpenhamn. På Market finns två av deras bilder där de gayifierat klassiska statyer. Här finns den fantastiskt häftiga Ganymede (Jockstraps), 200 x 150 och kostnad 210 000 svenska kronor. Söndag kvar – missa inte chansen att se den!
På Market har även Gun Gallery en rad av Christer Strömholms pionjärartade Parisbilder med transvestiter. ”Original”printarna som hängdes på NK och som räddades undan papperskorgen av Strömholms fru. Måste ses, eller köpas för 140 000, med original-skavanker.
På SuperMarket finns en omtalad installation: Stuart Mayes Play som är ett draperi format av VHS-band från gamla gayporrfilmer. I övrigt lite svårt att luska ut vare sig gay, hbt eller queer-konst.