Let’s Talk Hiv heter en kampanj vars syfte i år är att samla in pengar till förebyggande arbete mot spridning av sjukdomen bland kvinnor och barn. Men också att öka just samtalet kring viruset och sjukdomen.
På kampanjsidan kan man bland annat lyssna till såväl hiv-positiva och andra med tankar kring hiv som bland annat Alcazar, Magnus Skogsberg, Kayo och Petter.
Let’s Talk Hiv har samarbetat med Bukowskis och Make Up Store liksom en rad konstnärer och designers för att få in pengar till sin verksamhet och lyckades under 2010 dra in en miljon kronor. De pengarna sattes in på Noaks Arks 90-konto för medicinsk- och psykosocial forskning.
På tisdag 29 mars är det dags igen för en auktion och likt förra året har en rad samtida konstnärer ställt upp med verk.
Totalt är det 20 verk som har utrop från 2000 upp till ett vintagefoto, silvergelatin, av Gunnar Smoliansky som hamnat på 25 000.


Denise Grünstein Född 1950 ”Malplacé”.

Bland verken finns en liten staty av Fredrik Wretman format som ett fredsmärke och Tobias Bernstrup bidrar med en svart 0,35 mm tjock PVC yta. Bernstrup-känsla finns det även i Matti Kallioinens C-print ”Group Resonance” med ter latexifierande och ihopkopplade närmast alienartade figurer.
Grafittikonstnären Ziggy finns med ett stort verk på masonitskiva ”Endast två ting äro svarta” och Denise Gerünstein har bidragit med två polaroidbilder från 2005.
Visningen öppnar vid 18.00 på tisdagskvällen och auktionen startar vid 19.00. Budgivning kan även ske på nätet för registrerade kunder.