– Jag har alltid gillat att skapa och rita, och ett av mina drömyrken har alltid varit just konstnär, fast jag trodde inte att jag var tillräckligt bra, berättar den åländska konstnären Ellen Linde i ett mail till QX.
I höstas så började hon måla på duk och tyckte det blev så bra att hon fortsatte att arbeta med textil i form av T-Shirt.
– Min far tyckte det var så bra att jag skulle göra business av det, berättar hon.
Sagt och gjort. E-shirts heter hennes företag på nätet där man nu, efter att hennes först upplaga är tryckt och levererad kan beställa och köpa hennes verk.
– Jag har signerat och numrerat från 1-100 , varenda en av dem. Därför är de speciella och varje tröja är unik!
– E-shirts är en ny konstform som skall passa alla, och inte bara de konstintresserade, fortsätter hon. Man kan alltså bära konsten i stället för att ha den hemma på väggen där ingen ser den.
Det första verket har hon döpt till ”Anonymous” och är en kommentar till hur kärlek mellan kvinnor behandlas av samhället, fortfarande nu på 200-talet:
”Denna design symboliserar hur två kvinnors kärlek till varandra ”är bäst” om den hålls anonym gentemot andra”.
Nya E-shirts kommer efter vart och i höst bär det dessutom av till London för Ellen Linde, där hon ett år efter att hon börjat måla, skall ha sin första utställning.

Beställ ”Anonymous” via www.e-shirts.ax