– Det blir en helkväll, och vi har tvingats plocka bort låtar för att hinna med allt, säger Finn Hellman som är en av körens sångare. Förra året firade kören att homosexuella fick gifta sig, i år valde programgruppen att ha temat erotik och politik, något som Finn Hellman tycker är ett fantastiskt tema.
– Vi inleder med Alcazars ”Stay the Night” och har en rätt avancerad koreografi. Eller ja, vi har en danslärare i kören som gjort den. Han tycker nog att den är simpel men för oss är den knepig. Att vi har pyjamas på oss kan ses om erotiskt, men det kan också ge fångdräktsassociationer.

Variation är viktigt för kören. Finn Hellman berättar att urvalet av låtar sträcker sig från farsartade Every Sperm Is Sacred från Monty Pythonfilmen till proggiga låten Fienden av Björn Afzelius som handlar om vem som egentligen är i minoritet.

– Jag ska dessutom sjunga en duett med en kille. Det är Chumbawambas låt Homophobia. Det är en otroligt fin låt som är rätt rakt på sak. Den handlar om en kille som blir ihjälslagen och det genomgående i texten är att homofobin är den värsta sjukdomen.