Dylan, du är tillbaka i Sverige, hur kommer det sig?
– Min bästa vän Seth Danner och jag ville resa någonstans, något som var lite annorlunda – och nytt för honom. Vi ansåg att Stockholm skulle vara det bästa och här har vi ju vänner och familj som kan visa oss runt!

Är det första gången du är tillbaka sedan du vann ”Allt för Sverige”?
– Ja!

Berätta vad som händer på Abba the museum på lördag!
– Jag kommer att ha en egen soloshow på Pop House, det är ett sätt för mig att föra ihop min familj och mina vänner. Som skådespelare har jag ju en något begränsad budget, men när jag var här och tävlade i ”Allt för Sverige” gav min familj och mina vänner mig så många fina gåvor och underbara minnen att jag ville bjuda tillbaka, med en show, dels som tack men det är även mitt sätt att föra samman dem.

Berätta om showen?
– Det är en en-mans-show där jag berättar om mitt liv, om psykisk ohälsa, om att kämpa för en plats på Broadway, om inspelningen av ”Allt för Sverige” och om mitt kärleksliv (skrattar) Sen ska jag sjunga lite låtar från olika musikaler, lite pop och lite ABBA. Och det är gratis. Kl 18.00-19.30. Sen visar vi Eurovision Song Contest efteråt. Kom!

Gillar du ABBA?
– Jag ska erkänna att jag inte hade lyssnat på dem innan jag kom till Sverige. Jag kan fortfarande inte så mycket om dem, men jag älskar låtarna som jag känner till. De får krossade hjärtan att låta ljuvligt och glatt (skrattar).

Vilken är din favoritlåt med ABBA?
– The winner takes it all! Den är sådan ledsen och passionerad låt!

Hur länge kommer du vara här i Sverige?
– Jag är här fram till den 21:a maj.

Vad har du för planer?
– Jag vill träffa alla mina vänner från produktion för ”Allt för Sverige”, jag vill äta god mat, och se allt jag inte fick chansen att se förra gången jag var här!

Hur är kärlekslivet?
– Dåligt! (skrattar) Jag letar efter en seriös partner, men det är svårt att hitta. De flesta männen vet inte vad de vill ha och jag är så säker på mina mål så det har tyvärr krockat lite. Men jag behöver jobba på att älska mig själv, jag måste behandla mig själv som ”min pojkvän” och ge mig själv den uppmärksamhet och kärlek jag söker.

Och vad händer i ditt liv i USA?

– Jag är fortfarande på turné med musikalen ”Chicago”. Jag var nyligen på en stor audition på Broadway, men inget är klart. Vi får se, annars funderar jag på att ta ledigt ett år för att utforska och upptäcka nya platser i världen och i livet.