I lördags hölls den traditionsenliga konserten Last Night of the Proms i Royal Albert Hall i London med bland annat den amerikanska mezzosporanen Jamie Barton på scen. När konsertens höjdpunkt, allsången Rule Britannia, exploderade i salen lyfte hon Regnbågsflaggan till publikens jubel!

Jamie Barton är en av få operasångare som kommit ut öppet som bisexuell. I The Guardian berättar hon att hon kom ut sent i livet.
– Jag var i garderoben men det på grund av att jag inte visste, säger hon och berättar att det var när hon sjöng i Rheingold i Houston Texas 2014 som hon insåg att hon var attraherad av en kvinna.
– Sex månader senare kom jag ut helt och hållet. Bisexualitet ses ofta som en bluff. Nära och kära vänner till mig sa att jag kanske var lesbisk. Och om du träffar någon av motsatt kön, blir det som att du blir straight igen. Inget av detta stämmer på mig. Det är så viktigt att tala öppet. Bisexuella är högriskutsatta för övergrepp, depression, ångest, självmord. Det är ett kall för mig att vara den jag är på ett högljutt sätt.

Och på Night at the Proms var Barton precis så – högljudd och glimrande stolt!