Qx.se kollade hennes premiärnerver.
– Jag hinner inte vara nervös, det är så mycket praktiskt att fixa med. Vi är en liten grupp på fem personer som gör allt, både på och bakom scen. Jag tycker det är roligt, det blir en mycket kollektiv process. Ett lagarbete! Dessutom spelar vi i en lokal som inte är en teater, utan en dagverksamhet, vilket innebär en del praktiska
utmaningar. Vi har valt en sådan spelplats, eftersom vi eftersträvar en så autentisk känsla som möjligt. Publiken kommer att komma mycket nära skådespelarna. Riktig intim teater!

Vad handlar den om?
– Pjäsen handlar om maktspelet på en geriatrisk avdelning och utspelar sig helt och hållet runt fikabordet i personalrummet. I centrum står den roliga och charmigt burdusa sjuksköterskan Marie-Louise. Till hennes mindre smickrande sidor hör att hon missbrukar sin makt, hon leder mobbningen av en av avdelningens undersköterskor. En sommarvikarie kommer ny till avdelningen och uppmärksammar de missförhållanden som råder.

Varför gör du föreställningen?
– När jag var 17 år vikarierade jag som vårdbiträde på långvården i Kristianstad. Jag blev väldigt illa behandlad av en sjuksköterska, som var en riktig översittare. Pjäsen är inspirerad av henne och mina upplevelser från sommarjobb inom vården. Jag skrev den redan för 10 år sedan och när Helena Sandström tyckte att vi skulle göra något om vården så berättade jag för henne att jag redan hade en pjäs. Med tanke på senaste tidens vårdskandaler är den givetvis extra aktuell. Bra tajming.

Ensemblen

Vilka är de queera inslagen?
– Hör och häpna, själva pjäsen innehåller inga queera inslag. Å andra sidan är vi en till stora delar queer ensemble (jag räknar in mig själv). I föreställningen sjunger dock sjuksköterskan Marie-Louise och hennes underhuggare Lena duett i ”De sista ljuva åren”, det skulle man ju kunna tolka som lite queert kanske.

Speldatum: 23, 24, 25, 29, 30 november, 2, 7, 8, 9 december. Alla dagar kl 19.
Plats: Blekingegatan 26 B, (c/o Cedergruppen), T-bana Skanstull.