Vi ringer Albin Ganovic som har arrangerat Cabaret Candy Club sedan start. I år är det 15 årsjubileum och det firar han med att baka kolakakor, havrerutor och…
– … jag hittade en pepparkaksdeg i frysen, så jag har även bakat pepparkakor (skrattar).

Eventskåningen, som förra året blev nominerad till Årets Keep Up The Good WorkQX-galan, har storslagna planer inför årets show. Och storslagna planer är lika med storslagna artister. Dynelle Rhodes från The Weather Girls, bakom världshiten “It’s raining men”, kopplas in i samtalet.

Berätta – vad är inspirationen bakom showen?
– Inspirationen är The Weather Girls (skrattar). Jag ville att programmet skulle vara en hyllning till världens alla discodivor, säger Albin.

Hur kom ni i kontakt med varandra? Och hur kommer det sig att ni nu ska göra en show ihop?
– Vi träffades för första gången på Helsingborg festival. Och det är ingen hemlighet att jag har varit besatt av The Weather Girls redan innan jag visste att det fanns en grupp som hette The Weather Girls, säger Albin och Dynelle flikar in:
– Du är så söt Albin (skrattar). Vi älskar dig!
– Jag älskar er. Men det är sant, ända sedan jag var liten och hörde låten “It’s raining men” har jag varit ett stort fan. Alla jag känner kan lyricsen till den låten, säger Albin.

Dynelle! The Weather Girls har ju en väldigt stor hbtqi+ publik som säkerligen kommer hänga på låset när Amiralen slår upp sina portar. Vad skulle du vilja säga till dem?
– Låt det regna regnbågar och låt oss festa natten lång. Livet är en enda stor fest. Vi har flera låtar dedikerade till hbtqi+ communityt som Pride Strong samt vår nya låt Super Love som kommer ut i maj. Vi har musik för alla människor, genrer och tillfällen.

Vad ser ni mest fram emot med showen?
– Att publiken kommer dit för att njuta av discomusiken. Och såklart – ha det kul, säger Dynelle.
– Cabaret Candy Club filosofi är fest, klubb och färger. Och disco är ju allt det där, så temat av showen representerar samma filosofi, säger Albin.

Hur skiljer sig showen från tidigare år? 
– Well… mycket! För att vi har The Weather Girls (skrattar). Vi har inte gjort något liknande innan. I år fyller vi 15 år och vi ville “go big or go home”. Självklart väljer vi att go big. Jag är väldigt exalterad och ser fram emot att börja jobba med det här nu, säger Albin och fortsätter:
– Det här är också en speciell möjlighet för publiken i södra Sverige, och hela Sverige såklart, att samlas i andan av disco.

Vad kan publiken förvänta sig?
– Ni får vänta och se, men det kommer att vara explosivt, säger Dynelle.
– Kom och se grammis-nominerade The Weather Girls som har… hur många miljoner streams nu igen? säger Albin.
– OMG! Jag har tappat räkningen, säger Dynelle.

Det blir liveband och orkester, dansare, akrobater och Albin lovar publiken en sensation för alla sinnen.
– For the body, mind and soul!

Vilka andra låtar kommer spelas?
– Oj, det blir många discohits. Men bland andra I’m So Excited och We Are Family. Kanske någon Tina Turner-låt och Aretha Franklin-låt, säger Albin och fortsätter:
– Förhoppningsvis kommer Dynelle även testa sig på några svenska ord.
– Självklart kommer jag det (skrattar), säger Dynelle.

Albin, du har arrangerat det här i snart 15 år. Vad är det bästa med ditt jobb?
– Jag har sedan barnsben älskat att leka med färger och när jag var 14 år praktiserade jag på Nöjesteatern i Malmö. Jag känner att det här jobbet verkligen är mitt kall. Det är så mycket glädje i att se folk resa sig upp och dansa till musiken, säger Albin och fortsätter:
– Sedan blir vi som en enda stor familj när vi arbetar med showerna. Jag älskar communityt och känslan av att vara del av en familj.

Tror du att det blir den bästa showen hittills?
– Jag vet att det blir den bästa showen, säger Albin.

Beskriv showen med några få ord! 
– Simply marvalous, säger Dynelle.
– Det blir glitter, fjädrar och disko, avslutar Albin.

Läs mer om showen här.