I stort sett varje kväll klockan 21 läser Magnus Carlsson, som till vardags är underhållare och kommunikatör, ur sin debutroman Under broarna ”live” på sitt Instagram-konto. I kväll, söndag, har Magnus kommit till kapitel 6 av 35, men det är inga problem att haka på eftersom han alltid ger en liten resumé av vad som hänt. Vanligtvis är det mellan 30 och 50 personer som lyssnar på Magnus högläsningar som ligger ute ett dygn innan de försvinner. Du hittar dem här: www.instagram.com/magnus_carlsson

Under broarna, som är Magnus Carlssons debutroman, tog honom sex år att skriva. Den handlar om de tre vännerna Jonas, Marcus och Niklas som alla bor i Stockholm. Tanken är att var och av vännerna ska få varsin bok, så nu håller Magnus på med uppföljaren, en fristående fortsättning som förhoppningsvis kommer ut nästa år. Under broarna är utgiven på eget förlag och finns att beställa via Adlibris och Bokus, men också från Magnus direkt.

Vad har du fått för kommentarer fån dina lyssnare och tittare hittills?

– Det är för det mesta väldigt positivt, och många tycker att jag har en behaglig röst (skratt). Det kommer till några nya för varje sändning, det är kul.

Hur gick dina tankar när du bestämde dig för att skriva en roman?

– Jag ville ge mitt bidrag till queerlitteraturgenren. När jag kom ut för 16 år sedan läste jag allt jag kunde komma över inom gaylitteratur, men det som störde mig lite var att det ofta är synd om de gay-killar som porträtteras. Jag ville göra en roman som berättar om hur det är att vara gay i 30-årsåldern i Stockholm, som handlar mycket om vänskap.

Något som är självupplevt av det du skriver om?

– Det är det absolut, medan annat är helt påhittat. Ofta när man sitter och skriver kommer man ihåg någon händelse man varit med om som passar in i det man vill berätta om. Jag vill också tillägga att Under broarna är lite av ett tidsdokument eftersom den utspelar sig mellan 2013 och 2014, där klubbar och företeelser som fanns då finns med i handlingen.