Alla som gått i paraden under Stockholm Pride med slutmålet Östermalms IP har passerat den uppsluppna festen på Taverna Brillo vid Stureplan! Utan parad så missar vi alla det supersköna spektaklet med ”Stureplansbögen” Jonas Andersson som orkesterledare!

Men såklart måste Stureplan även i år visa att området är en del av Stockholm Pride! Så Jonas Anderssons kreativa själ ledde till att påminna oss alla om hur härlig en Prideparad kan vara!

Så med kontakter och goda viljor kommer nu Jan Hietalas konstfilm Homomovie att visas i loopar på den gigantiska storbildsskärmen som vanligtvis kör reklamfilmer.

Homomovie spelades in då Regnbågsrummet, som huserade i ett av Sturecompagniets rum, 2002 för första gången åkte med egen vagn i Prideparaden. Jan Hietala hängde med det sprudlande gänget och filmade allt, klippte ihop nästan allt på ett sätt som får oss att förstå både vilken fantastisk klubb Regnbågsrummet var och hur festen på ett Pride-flak fungerar!

På onsdag mellan 17-19 visas Homomovie i sin helhet under 7-minutersloopar. Bara att att sig till Stureplan och kolla på storbildsskärmen. Sedan kommer det under veckan att sändas kortare klipp från filmen mellan de ordinarie inslagen på skärmen!

För alla som inte kan ta sig till Stureplan och se den sköna konstfilmen, så rullar vi den även här på QX.se.