– Kören är en möjlighet för mig att bli en bättre musiker och en mer human och godhjärtad människa. Det ger mig en möjlighet att få hjälpa andra människor att hitta sin potential och växa som musiker.
Så svarar Stockholm City Voices körledare Mo Field på frågan vad kören betyder för henne, och lägger till.
– Det är underbart att se människor komma till liv när de får uppleva körklangen tillsammans med andra. Det är en otrolig känsla.
Mo Field blev dirigent för den i dag 50 kvinnor starka kören Stockholm City Voices redan 2003. Till Sverige kom hon för kärleken till Viveca och här föll hon hon även för landet och så klart den kör hon leder!
Hon kommer från Vancouver i Kanada och har en bakgrund i barbershopvärlden. Förutom att leda kören så arbetar hon med att coacha a capellagrupper i såväl sångteknik som framträdandet konst. Som arrangör och inspiratör arbetar hon inte bara med Sverige som bas utan har världen som sin ”region”.
Om henne säger musikern Hanna Wiklund:
– Hon är varm, driven, engagerad, generös och hon har en otrolig energi!
Så med Mo Field vid rodret för en hel kör lär det bli just energi i helgens konserter på Södra Teatern. ”Klacksparkar – en sylvass show” – heter föreställningen som är regisserad av Helena Collert.

Delar av Stokcholm City Voices

Kören bildades redan 1978 och är medlem i ett världsomspännande nätverk av 27 000 sångerskor som framför barbershop-musik. Att de kan sin sak är deras rankning som sjua i världen vid Barbershop-VM i Seattle 2010 ett bevis för. Stockholm City Voices sjunger fyrstämmigt och förutom barbershop har de även musikal, soul, jazz och pop på repertoaren.