– Stockholm har länge saknat en filmfestival som fokuserar på normbrytande film, säger Oscar Eriksson, en av festivalens konstnärliga ledare. Under vår tre dagar långa filmfest kommer vi presentera sexton fantastiska filmer, de flesta visas för första gången i Sverige. Dessutom har vi en världspremiär…
Festivalen invigs med den omtalade Leave it on the Floor som är ett ”underground-ballroom drama”, inspirerad av 90-talsklassikern Paris is Burning. Efter filmen firas startskottet med en storartad fest på Kolingsborg med uppträdanden av Robert Fux, P*fect och supderdivan Miss Barbie-Q.

I want your love

Oscar & Melissa om sina festivalfavoriter:
Oscar Eriksson: I want your love:
– I Want Your Love är den senaste i raden av indiepärlor från den amerikanske queerfilmscenen. Regissören Travis Mathews väjer inte från att visa allt, för dig som gillar skägg, tatueringar och sex är detta ett måste!
Melissa Lindgren: Codependent lesbian space alien seeks same.
– Denna hysteriskt roliga film spelar friskt på b-filmsestetiken och är en av Cinema Queers riktiga pärlor. Jag hade svårt att hålla mig för skratt filmen igenom, detta är ett måste för alla som någon gång misstänkt att ens date är från yttre rymden!