Petra Sandberg Holstensson, berätta, vad handlar din bok ”När droppar faller” om?
– Om Tinna och Alex som går första året på gymnasiet. Tinna har aldrig varit intresserad av någon kille och börjar bli trött på vännernas tjat om pojkvänner, kärlek och hångel. Alex håller sig helst för sig själv, med blicken i en bok och hörlurar i öronen. En dag möter han Tinna i skolans café. Hon är den enda som vågar stå upp mot den dryga Rille. Trots att Alex lovat sin mamma att inte hamna i bråk igen så ställer han sig vid Tinnas sida, redo för fight. En ny och trevande vänskap växer fram och gamla vänskaper sätts på prov. Tinnas värld vänds upp och ned och den enda som finns kvar vid hennes sida är Alex. Men vem är Alex? Och vem är Tinna när allt hon känner till försvinner och hon måste hitta sig själv på nytt?
Vad var svårast med att skriva den?
– Att våga lita på mig själv och ta mitt skrivande på allvar. Jag kände den där berömda pressen för bok två och
höll mig själv tillbaka. Det var viktigt för mig att karaktärerna skulle kännas äkta och nära. Hade flertalet testläsare, skrev och skrev om många gånger. Ville ge upp men ändå inte. Men nu är boken äntligen här!
Hur lång tid har det tagit att få den färdigt?
– Eftersom författandet inte är mitt huvudsakliga yrke, utan mer en lust, dröm och hobby, så skulle jag säga att från första tanken till utgiven bok cirka fem år, men om man tittar på faktiskt tid jag suttit och skrivit så är det nog 13-14 månader.
Vem vill du ska läsa den?
– Det är en bok som riktar sig till unga vuxna, så från 15 och upp. Jag tänker att alla föräldrar med tonåringar och alla som jobbar med ungdomar borde läsa den för att förstå och få en liten inblick i hur tonåringar har det i dag.
Vem skulle spela huvudrollerna om boken blev en film?
– Alex skulle spelas av en yngre Ryan Cassata och Tinna av Annalise Basso alternativt av Francesca Capaldi.