Grattis Jonas, din penisbok ”Human Behind The Penis” hyllas i Europas största gaytidning Attitude med en helsida, hur känns det? 
– Det känns fantastiskt att den hittat hela vägen ut i Europa och faktiskt i världen. Attitude var en av de första gaytidningar som jag fick tag på som ung sökande bög i Luleå. Jag köpte den i smyg på den lokala Pressbyrån. Jag hittade dom först, nu har de hittat mig (skrattar).
 

Köp boken i QX-shop!
Kommer det levereras ett lass med böcker till Storbritannien nu?
– Det hoppas jag verkligen. Attitude är ju en av Europas största gaytidningar, så jag hoppas nå ut bredare tack vare artikeln. I Storbritannien ställer Brexit till det för de som beställer böckerna från Sverige. Lång leverans och en trist tull som ibland tillkommer. Med artikeln i Attitude hoppas jag att någon av de brittiska bokhandlarna tar in boken så det blir enklare att köpa den.
 
Hur har responsen varit här hemma? 
– Otroligt bra. Jag har hittills haft svårt att nå ut i svensk media och jag tror tyvärr det beror på att man helt enkelt inte har tagit sig tid att läsa texterna i boken eller vågar prata om det manliga könsorganet. Men de som läst boken är mycket positiva. Jag har fått mail från mammor som köpt boken till sina söner. En kvinna beställde boken till alla sina väninnor och gav den som en del av en goodiebag på 50-årsfesten. Den används i genusforskning på ett av Sveriges universitet, killar i Belarus, Polen och till och med Nya Zeeland har hört av sig. Dessutom har Stockholms Stadsbibliotek tagit in den så du kan till och med låna den på biblioteket, men den är populär och du måste ställa dig i kö för att låna den.
 
Är det någon som hört av sig och vill veta vems penis som tillhör vem? 
– Snarare killar som är med som kanske inte är helt säker på vilken kuk som är deras (skrattar). Jag har fotograferat flera av killarna från en helt annan vinkel än vad man själv är van att se den från (om man inte är extremt vig…) Så jag förstår dem. Men visst har det kommit frågor både från killar och tjejer om man inte kan få numret till killen på sidan XX.
 
Har du fått några andra kommentarer eller reaktioner som du vill dela med dig av? 
– Jag kan berätta om tjejen som hörde av sig och undrade om det är sant att hennes kille är med i boken. Eller om killen som bjöd vännerna på middag och visade boken, han lät den gå runt bordet och först när hans gäster hittade värdens kuk i boken så serverade han dessert.

– Det är många som ångrar att de inte tog chansen att medverka. Att ta fram boken och fotografera alla 109 män tog fem år, så det är ju inte så att man inte haft chansen att bidra. Jag, Marcus på Tallbergs Förlag och vår PR-kille Marcus på Yearwood PR som varit med på en del av resan har även skrattat  många gånger åt våra ”kukmöten”, ”kukidéer”, ”kukdokument” och ”kukbilder”.  
 
Jag kan berätta att boken är den mest sålda boken i QX-shop just nu… 
– Bästa QX! Jag tror att ni sålt flest ex av boken av alla återförsäljare. Kanske att tyskarna är värre. Tyska bögar älskar Human Behind The Penis och den går ruggigt bra där. Undrar varför?
 
Vad händer härnäst med boken, några planer?
– Vi har sålt slut den första upplagan, så en ny upplaga är på gång. Vi kommer också trycka upp fler glasunderlägg med kukar, de gick snabbt åt. Till jul har vi förhoppningsvis ett kukmemory med mina bilder klart. att komma ihåg rätt kukar tillsammans med dina gaykompisar kan ju bli ganska flamsigt och en kul grej på festen.

 

Köp boken här!