Alan Scott var den första Green Lantern och han har hängt med sedan 1940. Förra året startade DC Comics om sin värld och i samband med det har de gjort stora ändringar bland sina karaktärer.
DC Comics berättade nyligen att en av deras största hjältar skulle få en omstart och nu som homosexuell. Och det är alltså Alan Scott alias Green Lantern. Dock är Alan Scott inte samma Green Lantern som spelades av Ryan Reynolds i filmen som gick upp på biograferna förra året. Alan lever i ett parallellt universum och hans äventyr går att läsa i serietidningen Earth 2. Innan DC Comics omstart var han en mycket äldre heterosexuell man. Han var även pappa till två superhjältar. Sonen Obsidian var gay, det har inte avslöjats ännu om barnen fortfarande existerar i den nya världen. Alan Scott kommer att komma ut i serietidningen Earth 2 nummer två, som kommer ut i juni.
DC Comics har släppt några sidor av detta nummer tecknande av Nicola Scott som visar hur Alan Scott kramar och kysser sin Sam. James Robinson som skriver Earth 2, har tidigare skrivit om den blå färgade och homosexuelle Starman. James drar sig inte från att låta sina gaykaraktärer visa sina känslor, eller låta dem kyssa varandra. Att James Robinson har valt att skriva om homosexuella hjältar har blivit en kontroversiell fråga.

Moralisterna i organisationen One Million Moms har startat protestlistor emot Warner Brothers som äger DC Comics. ”Jag har flera gayvänner och för mig är det bara en del av livet… om du har problem med detta måste du anpassa sig till världen som den är idag. Är det någon som är chockad eller har något emot detta måste de inse att tolerans och jämlikhet är något bra, och världen närmar sig detta”, säger James Robinson till serietdningshemsidan Newsarama. Earth 2 Kan du följa varje månad, serietidningarna går att beställa från bland annat 
A Comics Heaven.

Äntligen! Nu gifter sig seriefigurerna!


Dynamisk gayduo i The Authority