Förra sommaren var temat skräck, i år är det kärlek. Och enligt förhandsinformationen blir det pirrigt, läskigt, förbjudet och alldeles underbart. Åtta barn berättar om ett möte som ibland kräver stort mod. Den första kyssen, en förbjuden date, en pinsam lögn. Och vad händer om den man råkar bli kär i visar sig vara ett spöke?

Johan, berätta, vad handlar din berättelse om?
– Den utspelar sig en sommar på kollo, eller på dagläger som det heter när man bara är där dagtid och sover hemma. Jag var själv på ett sådant när jag var barn och har lånat från den upplevelsen. Men jag hade det inte lika spännande med den killen jag gick och trånade efter, som Robin har i min historia.
Hur känns det att få skriva för radio?
– Jag blev otroligt glad när Sveriges Radio hörde av sig och frågade om jag ville skriva om kärleksmöten för barn och unga, särskilt när de gillade min idé om två kollokillar. Och jag vet det är fler än jag som skriver om hbtqi-personer, bland andra Jenny Jägerfeld, berättar Johan.

De övriga författarna bakom kärleksberättelserna är Inti Chavez Perez, Zinat Pirzadeh, Elin Lindell och Mårten Melin. Musiken är specialskriven av Little Jinder.
Sommarkärlek har premiär den 20 juni på Sveriges radio.