Kronprinsessan Victoria fyller år och det är en tv-sänd, kunglig födelsedagskonsert. Mitt i glittret står den folkkära operasångaren Rickard Söderberg. Han ler och sjunger för full hals, samtidigt som både kropp och själ gör allt för att inte falla handlöst ner i ett bottenlöst hål av stress och ohälsa.
Den kvällen visar sig bli startpunkten för den transformation hans publik sett honom gå igenom de senaste två åren.
– Det här är mina egna ord om vad som hände efter att tv-kamerorna stängdes av den där kvällen, och vad jag själv gjort för att finna tillbaka till både hälsa och sinnesro, säger Rickard.
På sitt instagram berättar han dessutom:
Ni som följt mig ett tag har säkert sett den resa jag gjort. Jag har däremot pratat ganska lite i media om det, för jag har varit rädd  att det ska börja handla om vikt och yta. Men den stora transformationen handlar om något helt annat och mycket större – den handlar om insidan.
Rickard fortsätter:
– Nu delar jag allt, från kvällen på Kronprinsessans födelsekalas där insikten slog mig, via läkarbesöken, livsstilsförändringarna, rädslorna och glädjeämnena – till de mentala redskap jag använder mig av idag för att försöka leva i glädje och kärlek.
Boken Transformation släpps den 10 september, men går att boka redan nu på Rickards hemsida. De 300 första exemplaren får med ett personligt signerat kort. Han ger ut boken helt själv, utan något bokförlag i ryggen.