Under isoleringen har Daniel läst fler böcker än vanligt, det visade sig att en kompis till honom plockat upp samma vana. Där väcktes tanken om en bokcirkel för gaykillar som vill träffas i verkligheten, bortom apparna.

– Jag upplever att det inte finns några direkta sociala plattformar för att mötas ’in real life’. Det är ganska många som känner sig lite ensamma och har svårt att träffa nya vänner. Man umgås i sina kretsar och kompisgäng där det kan vara svårt att lära känna nytt folk, säger Daniel och fortsätter:

– Det här tror jag kan bli en otroligt grym ingång till att utöka sin vänkrets.

Och visst verkar det finnas en efterfrågan. På bara en dag hade Daniel fått in över 30 intresseanmälningar.

– Folk vill träffas och lära känna nytt folk. Jag tror att många, precis som jag, ser det här som den perfekta kombon av kultur och socialt.

Bokklubben kommer att läsa hbtq-böcker och mötas var sjätte vecka för att samtala om boken vilket sen ska övergå i mer ledigt mingel.

– Den första träffen kommer vi ha på Secret Garden i Stockholm. Efter det tänker jag att vi kan ha en ambulerande bokträff där man ses hemma hos en person. Folk kan ta med sig mat och så har vi en gemensam picknickmiddag samtidigt som vi snackar om boken. Det ska liksom vara lätt att umgås och träffa nya polare.

Hur anmäler man sitt intresse?

– Man anmäler sig till mig, Daniel Szpigler, via Facebookgruppen Bögarnas Paradis.

Första träffen är onsdag den 10 november klockan 18.30 på Secret Garden i Gamla stan.