Jimmy Dahl har jobbat med drag sedan 90-talet, framför allt som en av medlemmarna i Gaygalanominerade draggruppen från Örebro, Fashion Pack. Nu är Jimmy en av killarna bakom Rainbow Room i Örebro där han dj:ar och är värdinna i drag som sitt alter ego Irma.
– Ja, vi är fyra killar – Lukas, William, Gustav och jag. Idén med Rainbow Room är att vi kör ett nummer då och då och sen är det party mellan dom, det ska inte blir något avbrott i själva festandet. Sen är tanken med det här att ge nya – och gamla med för den delen – en liten boost i sin dragutveckling.
– Man blir själv rädd ibland när man ser alla snygga drugor på insta (skrattar). Man kanske inte vågar ta steget och tycker att man inte duger. Så jag tänkte att det här är ett bra tillfälle att testa inför publik.
Är det tänkt att ni hjälper dem med lite tips och så?
– Jag tänker att drugorna själva har en idé vad dom vill göra och att man får sin stund på scen under en kväll. Lite som en Open Stage kan man säga. Om man vill och behöver så hjälper vi till med lite stöttning beroende på vad de vill göra. Men grunden är att man får göra sin grej, inte att man ska passa in i en grupp eller så.
– Det finns så otroligt mycket bra och nyfikna drugor som inte är ”showdrugor” utan som hittat en egen stil. Det är en sjukt spännande utveckling i dragvärlden just nu och olika är bra tycker jag. Och man behöver absolut inte bo i Örebro för att få vara med. All are welcome!
När drar ni igång med den första open stage?
– Vi håller ju till på Makeriet i Örebro sista lördagen i månaden så den 26 februari är det väl skäligt att tro att det kan bli av. Makeriet är fantastiska i som stöttning av hbtq här tycker jag. Det är alltid positiva till mina idéer och inget (nästan) är omöjligt (skrattar).

Vill du anmäla dig till Open Stage på Makeriet eller har frågor, skriv till dem på instagram @Rainbowroomorebro