I fredags meddelades att Tallbergs Förlag, som sedan 2017 specialiserat sig på utgivning av främst litteratur med HBTQ-teman, köps upp av Hoi Förlag.

Att få göra Tallbergs Förlag till en del av Hoi är ett logiskt nästa steg för vår förlagsverksamhet. En mycket positiv utveckling som jag är inställd på att göra det mesta av för våra författare och alla som delar mitt engagemang för att ge HBTQ- och minoritetsfrågor en stark röst. Som Sveriges främsta hybridförlag och med en verksamhet som står för hög litterär kvalitet och starka författarsamarbeten passar Hoi oss perfekt”, säger Marcus Tallberg, VD för Tallbergs Förlag.

Hor startades 2010 och har byggt upp sin verksamhet som det de kallar ett ”hybrid-förlag” där författare ges möjlighet att investera i utgivningen av sina egna böcker och få ut mer vid försäljning och med ”imprints”, specialiserad utgivning under egna namn.

Just det kommer Tallbergs vara med sin specialiserade utgivning.

– Det gläder mig mycket att vi kan ge HBTQ- och minoritetsfrågor en viktig plats på förlaget och dessutom med en verksamhetsledare som Marcus Tallberg”, säger Lars Rambe, VD för Hoi Förlag i fredagens pressmeddelande.

Tallbergs Förlag har bland annat gett ut skolminister Lina Axelsson Kihlbloms bok ”Ingen vet egentligen vem jag är”, liksom flera böcker av Christina Kjelsson och förlagschefen själv. Storsäljare senaste året har varit Jonas Noréns fotobok ”Human Behind the Penis”.