Att Fotografiska har en retrospektiv utställning med Christer Strömholms bilder märks tydligt även på Auktionsverket och Bukowskis där de samtida/contemporary-auktionerna visas just nu.
Flera av hans bilder på transsexuella i 50-talets Paris finns hos bägge auktionshusen. Här hittar du även Warhol, Madeleine Pyk, David Hockney, , Kjartan Slettemark, Bjarne Melgaard och Robert Rauschenberg i en stor samling av design, konst, grafik och foto.
Lars Lerins kärleksrelation till Junior, som vi kunnat se i Sara Broos film För dig naken, har han själv även kommenterar i en vacker akvarell 103 x 153 cm med titeln ”Juniors brev” utförd 2009-2010. Utropet 150 – 175 000.

Matts Leiderstam gjorde 1994 den homokommenterande utställningen Hedarna med bland annat baseballträn – kring våld och försvar i raggparkerna – och ett antal keramikvaser som vid en första blick kan få oss att associera till keramiker som Stålhane och Nylund. Men tittar man närmare så är öppningen formad som ett anus. Den serie vaser han gjorde fick bland annat namn av dåtidens kända porrstjärnor. Just den keramikvas som går under klubban nu på Auktionsverket bär namnet Hans. Utrop 5 – 6000 kronor.

NICKOLAS MURAY: Frida painting ”The Two Fridas”, 1939

Missa inte Nickolaus Muray foto av Frida Kahlo målandes ett självporträtt av två Frida! Utrop 20 – 30 000 även det på Auktionsverket.
Öppet i helgen och auktionerna startar i kommande vecka.