QX.se har pratat med filmens regissör Victor Lindgren.
Hej Victor Lindgren, regissör, berätta om filmen.
– Ta av mig utgår från skådespelaren Jana Bringlöv Ekspongs självbiografiska berättelse om Mikaela som på en nattklubb träffar en man som hon följer med hem. Mannen börjar misstänka att Mikaela har gjort en könskorrigering och börjar ställa en massa frågor, till slut så tröttnar hon och berättar att det är så. Utifrån det får vi följa hur han slutar behandla henne som en snygg tjej han var tänd på och istället behandlar henne som ett objekt och hur han full och naiv börjar utforska henne. Han ställer alla frågor han kan komma på och det hela slutar med att de klär av sig inför varandra och det blir verkligen en dans kring het gröt. Ingen av dem vågar ta steget, han för att han är begränsad av fördomar och hon inte för att inte bli bränd.

Victor Lindgren

Hur var det att ta emot priset?
– Det var en enorm gala kändes det som. Vi hade inte riktigt förstått att det skulle vara en så stor tillställning. Men det känns jättekul och vi fick mycket beröm av de som var där som vill visa den på andra festivaler. Det är en viktig historia att få ut tycker jag. Jag hoppas den får visas och får föda många tankar hos folk. Det känns som att det här är sådant tabu, jag tror det är viktigt att prata om manligt och kvinnligt och hur man tänker kring sin sexualitet och om andra, det finns mycket fördomar och tabun kring det. Det har inte gjorts så mycket filmer som tar upp det här ämnet tidigare, framförallt inte ur de könskorrigerades eget perspektiv.

Jana Bringlöv Ekspong och Victor Lindgren

Vad händer nu, när får vi se den i Sverige?
– Vi har ingen helt färdig distributionsplan. Vi kommer skicka runt den till olika festivaler och hoppas den blir antagen, och att SVT vill ha den.

Ta av mig / Undress me – Teaser from Bautafilm AB on Vimeo.